Alice Steinov

Alice Steinov – læge, pensionist og passionist

Efter 35 erhvervsaktive år som sygehuslæge, lod Alice Steinov sig pensionere i 2013. Denne portrætudsendelse fortæller både om hendes liv som læge og om de terapeutiske behandlingsformer, der optager hende i dag.

Alice Steinov i samtale med Senior TV Østjylland.Den svære samtale

Gennem sin lægegerning fandt Alice Steinov ud af, at det der stod hendes hjerte nærmest var “den svære samtale” – at være lytte-snakke-læge så at sige. Dette giver Alice Steinov eksempler på i udsendelsen, blandt andet fra sin stilling på Hospice Djursland.

Under sin tid som overlæge i Kirkenes i Norge deltog Alice Steinov i et project, der  hed “Sunde Naboer”. Det fungerede som en form for støtte til fattige lande. Projektet førte til flere besøg i Murmansk i Rusland, hvilket Alice Steinov også kommer ind på i udsendelsen.

Alternative behandlingsformer

Sideløbende med lægegerningen har Alice Steinov været frontløber for alternative behandlingsformer som familieterapi, hypnoterapI, akupunktur, kinesiologi og Lifevawe. Som underviser er det energiterapi – kroppens selvhelbredende kræfter – der er Alice Steinovs passion. Seerne får i denne udsendelse anvist flere øvelser fra energiterapien, som ikke mindst seniorer med fordel kan anvende.

  • Idé, interview og tilrettelægelse: Jeannette Cold
  • Kamera: Erik Steen Christensen og Knud Pedersen
  • Lyd: Jytte Brinkner
  • Redigering: Erik Steen Christensen
  • Programansvarlig: Jeannette Cold
  • Ansv. Producent: Ole Mortensen

Se filmen, der er produceret for Senior TV Østylland her:

Læge, pensionist og passionist from SeniorTV Oestjylland on Vimeo.

Mere om den svære samtale.