Kunstterapeut Britta M. Jensen

Kunstterapiens åbne døre

Britta M. Jensen er kunstterapeut med base i Århus, hvor hun er underviser og kursusleder hos FO-Århus (Frit Oplysningsforbund Århus).

I denne udsendelse, som jeg lavede for Senior TV Østjylland i 2021, interviewer jeg Britta M. Jensen om hendes virke som kunstterapeut.

Udstilling med kunstterapi

Britta M. Jensen viser blandt andet i udsendelsen rundt i en udstilling om kunstterapi, hun havde været med til at skabe i FO-Århus’ lokaler i Fredensgade i Århus. På denne udstilling var der mange illustrative eksempler på, hvad kunstterapi kan være.

En del af billederne var frembragt i forbindelse med et forløb, der tog udgangspunkt i fem elementer, der opereres med i kinesisk tankegang: vand, træ, ild, jord og metal.

Værkerne var alle skabt af deltagere på Britta M. Jensens billedterapeutiske kurser.

Kunstterapi

Formningslærer og kunstterapeut

Britta M. Jensen er tidligere formningslærer. Hun fortæller i udsendelsen om sin egen søgen efter en kunstnerisk udtryksform, hvor det essentielle i billedfrembringelsen er den erkendelse, som processen fremkalder, mere end et egentlig teknisk mesterskab.

Bliver du efter at have set vores udsendelse interesseret i at deltage i et kursus i kunstterapi/billedterapi, så finder du alle nødvendige oplysninger her.

Kurserne er typisk dagskurser af ca. 5 timers varighed.

Holdet bag udsendelsen

  • Tilrettelæggelse: Jeannette Cold
  • Kamera: Jens Forchhammer og Janus Wejdling
  • Redigering: Janus Wejdling
  • Produceret for: Senior TV Østjylland

Kunstterapiens åbne døre.mp4 from SeniorTV Oestjylland on Vimeo.