Nils Malmros ved Katedralskolen i Århus

Nils Malmros – dokumentar om hans film og opvækst i Århus

Denne dokumentarfilm følger filminstruktør Nils Malmros, mens han viser rundt på de steder og locations i Aarhus, der har haft betydning for hans opvækst, uddannelse og filmkarriere.

Vi starter ved de tidligere lægeboliger på Kommunehospitalet, hvor Nils havde sin tidlige barndom sammen med sine fire søskende. Familien flytter til Finsensgade 10. Det var her Nils lånte sit første filmkamera af sin far. På disse locations udspiller flere scener fra hans film “Drenge” sig.

Vi besøger Katedralskolen med de dramaer, der senere blev til filmene ”Kundskabens Træ” (1981) og ”Kærestesorger” (2009). I Universitetsparken får vi udpeget, hvor Nils tilbragte alt for få timer i sit lægestudie, og i Filmbyen hører vi om optagelsen af ”Kærestesorger”.

Vi besøger det tidligere Aarhus Kommunehospitals neurokirurgiske afdeling, hvor Nils var ansat som reservelæge i to år. Hjemme hos Nils og hans hustru Marianne hører vi historier bl.a. fra Færøerne, hvor filmen ”Barbara” blev optaget i 1997.

Fodsporene slutter på stamcafé Casablanca, hvor Nils fortæller om sit seniorliv. Tag med på turen, og oplev rammerne for Nils Malmros liv – og særlig hans barndom. Dette er en helt unik chance for at se de steder, huse, skoler og det hospital, som Nils Malmros så levende digter videre på i sine film.

  • Tilrettelæggelse: Jeannette Cold & Aase Nielsen i tæt samarbejde med Nils Malmros.

Se filmen her (29 minutter):

Nils Malmros og Århus – Dokumentar om filminstruktøren from SeniorTV Oestjylland on Vimeo.