Restaurant Nögen – laver mad på overskudsvarer
Restaurant Nögen – laver mad på overskudsvarer
Jeg har været på restaurant med Senior TV Østjylland.
Nej, det er ikke, fordi jeg og mine kolleger på stationen er begyndt at gøre os som madanmeldere.
Det skyldes, at vi var nysgerrige efter at vide mere om en ny restaurant i Århus, der har specialiseret sig i mad fra overskudslageret.
Krigsbørn og klimakrisen
Det koncept kan jeg godt lide.
Der er brug for at tænke på miljøet og jordens ressourcer i alle livets forhold, hvis vi skal komme helskindet igennem den klimakrise, der er over os.
For os, der levede under krigen, er der ikke noget mærkeligt i at få maden til at strække. Men det var ikke trenden, da velfærdssamfundet buldrede derudaf.
Måske er der tegn i sol og måne på, at brug-og-smid-væk-kulturen er på vej ud.
Bæredygtig restauration
Det vælger jeg at tro, når en fin restaurant som Restaurant Nögen kan få succes både i Århus og i Vejle (hvor restauranten også har en filial) med et bæredygtigt koncept, hvor menuen er baseret på råvarer, som stod til at blive smidt ud, selvom de intet fejler.
Det gør også, at menu er meget omskiftelig på Restaurant Nögen. For de ved aldrig fra uge til uge, hvad de kan købe af overskudsvarer fra deres leverandører.
Uniformer af gamle duge
Og folkene bag restauranten stopper ikke der. Deres uniformer og arbejdstøj er for ekeempel syet af gamle duge.
Sådan kan jeg blive ved og ved – men se hellere udsendelsen selv!
Jeg synes i hver fald, det var meget inspirerende at interviewe køkkenchefen og restaurantchefen. I min verden viser Restaurant Nögen vejen frem!
Find Restaurant Nögen’s hjemmeside her.
Produceret af Senior TV Østjylland
- Tilrettelæggelse og interview: Jeannette Cold
- Kamera: Janus Wejdling
- Redigering og musik: Janus Wejdling
Restaurant Nögen from SeniorTV Oestjylland on Vimeo.