Shakespeare Mysteriet - Søren Hauges bog

Shakespeare Mysteriet

Hvem var Shakespeare

Hvem var William Shakespeare egentlig? Han er den mest navnkundige skuespilsforfatter nogensinde og et fyrtårn i verdenslitteraturen. Den person, der har lagt navn til de ca. 38 skuespil, som tilskrives Shakespeare, er dog måske en anden, end de fleste forestiller sig.

Den teori fortæller forfatteren Søren Hauge om i dette interview med Erik Meistrup.

Francis Bacon og Will Shakspere

Søren Hauge har i sin bog, Shakespeare Mysteriet, udfoldet sine tanker om, hvem der egentlig skrev skuespillerne. Ifølge Søren Hauge var det en kreds omkring filosoffen og statsmanden Francis Bacon, der forfattede værkerne, og som brugte Will Shakespere (den historiske persons virkelige navn) som dækperson.

Dette skete efter Søren Hauges mening af flere årsager. Dels fordi det var utænkeligt, at adelige som Francis Bacon kunne stå frem som dramatikere i renæssancens England, og dels fordi skuespillene var en del af et folkeoplysnings- og et demokratiprojekt, som Francis Bacon var en af hovedmændene bag.

Søren Hauge

Søren Hauge er uddannet magister i idehistorie & filosofi fra Aarhus Universitet. Han er forfatter, kursusleder og med egne ord – spirituel vejleder.

Produktion

  • Ide og tilrettelæggelse: Jeannette Cold.
  • Interview: Erik Meistrup.
  • Teknik: Jytte Brikner, Erik Steen Christensen og Harald Thisgaard.
  • Redigering: Erik Steen Christensen.
  • Ansv. Producent: Ole Mortensen.

Se filmen her:

 

ShakeSpeareMysteriet from SeniorTV Oestjylland on Vimeo.

Se også min portrætfilm fra 2015 for Senior TV Østjylland om Søren Hauge:

Åbenbaringen – en film om Søren Hauge