Susanne Meelbye

Mystiske dødsfald

Håndbog til pårørende i selvmords-drabssager

Hvad gør man som pårørende, hvis en nærstående i ens familie pludselig dør, og man er i tvivl om, hvad årsagen kan være: selvmord, drab, medicinpåvirket eller andet?

Det har forfatter og journalist Susanne Meelbye skrevet en bog om ud fra et mystisk dødsfald i sin egen familie.

Hvilke rettigheder har man som pårørende til at få aktindsigt, så man ikke skal løbe spidsrod mellem forskellige myndigheder.

”Mystiske dødsfald” udkom i februar 2015. Bogen er baseret på Susanne Meelbyes erfaringer fra 4½ års research om sin mosters død: ”Mordet på Moster og dobbeltdrabet på Peter Bangsvej”.

Ved bogreceptionen var Senior TV Østjylland til stede. Det er den reception, der er scenen for denne 8 minutter lange udsendelse. Ved receptionen fortalte Susanne Meelbye om sin rejse for at få indsigt i efterforskningen i mordet i sin nære familie. Hun gav også gode råd til, hvad man som pårørende før, hvis et mystisk dødsfald indtræffer i ens familie.

Baggrunden

Baggrunden for udsendelsen ”Mystiske Dødsfald – Håndbog for pårørende i selvmord/drabssager” (der senere har skiftet titel til “Mistænkelige Dødsfald”) fra 2015 tager udgangspunkt i Susanne Meelbys bog ”Mordet på Moster”, der udkom i 2014. Denne bog foregående bog handler om hendes egen mosters drabssag.

I 2016 kom fortsættelsen ”Mordet på Moster. Sagen genoptaget”. Denne bog kommer også ind på en klage, Susan Melbye har rettet til Statsadvokaten.

Se også den anden film om Susanne Meelbye, som jeg har været med til at lave for Senior TV Østjylland: Pigen uden iris – synshandikappet journalist.

  • Ide: Erik Meistrup
  • Interview: Jeannette Cold
  • Kamera: Jens Forchhammer – Knud Pedersen
  • Lyd: Jytte Brikner
  • Redigering: Jens Forchhammer
  • Programansvarlig: Jeannette Cold.
  • Ansv. Producent: Ole Mortensen.

Mystiske dødsfald from SeniorTV Oestjylland on Vimeo.