Vibeke Lyngby - Telefonrådgiver SIND

SIND’s landsdækkende telefonrådgivning

SIND’s Pårørenderådgivning er en social, frivillig organisation, der yder gratis rådgivning til pårørende med psykisk sygdom. Telefonrådgivningen er landsdækkende, og telefonerne er åbne for pårørende og mennesker, der er psykisk sårbare.

Telefonrådgivning som hjertesag

Jeg har selv været aktiv og tæt involveret i det fantastiske tilbud til pårørende og brugere, som SIND, Landsforeningen for Psykisk Sundhed, i snart mange år har stået bag. Derfor er det med stor glæde, at jeg har fået mulighed for at tilrettelægge denne film.

Mit mål har været ganske simpelt: at give et præcist og brugbart billede af, hvad SIND’s Pårørenderådgivning tilbyder.

Personligt vil jeg synes, at mit mål er nået, hvis bare ét enkelt menneske med behov for at tale om sine egne eller en pårørendes psykiske udfordringer via filmen bliver inspireret og informeret om mulighederne i SIND’s landsdækkende telefonrådgivning.

Vibeke Lyngby - Telefonrådgiver SIND

Vibeke Lyngby – Telefonrådgiver SIND

Ledere og frivillige i SIND’s Pårørenderådgivning

I filmen taler jeg med Pårørenderådgivningens mangeårige leder, Anne Margrethe Gad Jørgensen, der har været med på broen siden 2001 (SIND’s pårørenderådgivning startede i 1991). Hun fortæller blandt andet om foreningens historie helt tilbage fra dengang telefonerne kun var åbne 9 timer om ugen. I dag ser det noget anderledes ud med 60 ugentlige timer, hvor telefonvagten er åben og kan nås.

Jeg taler også med Henrik Back Poulsen, der i 7 år har været leder af den landsdækkende telefonrådgivning. Han beskriver blandt andet de frivillige, der bemander telefonerne, og han fortæller lidt om, hvem der typisk henvender sig i åbningstiderne.

Vi interviewer også i filmen en ung frivillig telefonrådgiver og en seniorborger, der efter at være gået på pension fra et arbejde i psykiatrien, straks valgte at engagere som frivillig telefonrådgiver i organisation.

Få hjælp som pårørende

Sådan kommer du i kontakt med SIND’s Pårørenderådgivning.

  • Ring 7023 2750
  • Kl. 11-22 på hverdage
  • Kl. 17-22 på søndage og helligedage

Se mere på: sind.dk/faa-hjaelp/den-landsdaekkende-telefonraadgivning

Anne Margrethe Gad Jørgensen, der medvirker i filmen, blev 1. januar 2021 afløst af Julie Krarup som leder af SIND Pårørenderådgivning.

Produceret for Senior TV Østjylland i 2020-2021

  • Tilrettelæggelse og interview: Jeannette Cold
  • Kamera: Jens Forchhammer og Erik Steen Christensen
  • Redigering: Janus Wejdling

SIND Landsdækkende Telefonrådgivning from SeniorTV Oestjylland on Vimeo.