Den brogede sten - bogudgivelse

Den Brogede Sten

Foreningen Glæden udgiver fortællingsbog

Niels Jacob Lintrup, en af bidragsyderne til Den Brogede Sten.

Senior TV Østjylland var forbi, da Foreningen Glæden i februar måned 2020 holdt reception i anledning af udgivelsen af bogen “Den Brogede Sten – elleve historier fra vores brogede liv”.

Foreningen Glæden er en forening for udviklingshæmmede, handicappede og sårbare.

I udsendelsen fortæller Jens Christensen, der er den daglige leder af Foreningen Glæden, om baggrunden for bogen.

Jens Kristensen fra Foreningen Glæden.

Jens Kristensen

I Foreningen Glæden har de arbejdet med fortællinger og erindringer i flere år ud fra en metode, de i foreningen kalder for “affødt erindring”. Det er direkte foranlediget af disse erfaringer med fortællinger, at bogen er blevet til.

I bogen fortæller 11 medlemmer af Foreningen Glæden om deres liv ud fra konkrete erindringer, som billeder og genstande giver anledning til.

I denne film bliver flere af fortællerne i bogen interviewet om deres oplevelser og – ja, faktisk – deres glæde ved at have være med til at bidrage til bogen. Det drejer sig bl.a. om Niels Jacob, Karina og Heino. Vi interviewer i udsendelsen også Magdalene Svendsen, som har været med til at nedskrive fortællingerne

Interviewsene fandt sted i februar måned i anledning af udgivelsen af bogen og en fernisering af en dertil hørende fotoudstilling.

  • Idé og interview: Jeannette Cold
  • Kamera: Jens Forchhammer, Janus Wejdling
  • Lyd: Janus Wejdling
  • Redigering: Jens Forchhammer
  • Programansvarlig: Jeannette Cold
  • Ansv. producent: Ole Mortensen

Hvis der er nogen, der i disse Corona-tider undrer sig over, at folk står temmelig tæt ved receptionen, så skyldes det, at filmen først er blevet færdig nu. Senior TV-Østjylland har af gode grunde også arbejdet på nedsat kraft under Corona-lockdownen.

Udsendelsen varer ca. 10 minutter.

Den brogede sten from SeniorTV Oestjylland on Vimeo.

Jeg har tilrettelagt yderligere en udsendelse om Foreningen Glæden. Den kan du også se her på min hjemmeside: