Mogens Kilian spiller kammermusik med Georg Cold

Mogens Kilian – musik og bakterier

Mogens Kilian spiller kammermusik med Georg Cold

Kammermusik og mikrobiologi går fint i spænd for ildsjælen Mogens Kilian. Han er professor i medicinsk mikrobiologi ved Aarhus Universitet og samtidig grundlægger og primus motor i ”Aarhus Musikforening.” For denne forening har han nu i 39 år arrangeret koncerter af højeste karat på velklingende steder som Århus Musikhus.

Mogens KilianMikrobiologien er en anden verden, og så alligevel ikke. Mysteriet om kroppens bakterier, både de gode og de onde, fascinerer Mogens Kilian mindst lige så meget som musikken, som han har dyrket, siden han som ung købte sin første cello.

Som om alt det ikke var nok, er Mogens Kilian sammen med sin familie på det seneste også gået i gang med at drive en forretning med italienske gourmet-varer og import af italienske vine.

Alt dette fortæller Mogens Kilian om i denne portrætudsendelse, der kommer vidt omkring i Kilians vidtfavnende univers. Vi er i Musikhuset med Trio con Brio, i Kilians kontor ved Institut for Medicinsk Mikrobiologi og også et smut nede omkring lækkerierne i butikken i Gl. Munkegade 17.

Udvalgte brudstykker af Brahms, Grieg, Beethoven og Schumann binder udsendelsen sammen.

  • Tilrettelæggelse: Jeannette Cold
  • Fotografer: Knud Pedersen, Jørn Møller, Ole Mortensen
  • Lyd: Ole Mortensen
  • Redigering: Jørn Møller
  • Ansv. Producent: Helge Svendsen.

Mogens Kilian – Musik og bakterier from SeniorTV Oestjylland on Vimeo (https://vimeo.com/53413656)